Campus Zeeland
Campus Zeeland

Krachten bundelen
voor de toekomst

Campus Zeeland

Campus Zeeland is een samenwerkingsverband van bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen en overheden in Zeeland. Zij bundelen de krachten om te zorgen voor een sterke koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dit moet de innovatiekracht van Zeeland vergroten en zorgen voor een toekomstbestendige economie waarin jonge, goed opgeleide mensen het bedrijfsleven versterken.

Studeren kan overal. Daarom neemt het belang toe van onderscheidend én excellent onderwijs. Zeeland investeert daarin. Kennis is immers een belangrijke motor voor de verdere ontwikkeling van een krachtige regio. Zeeland investeert in opleidingen die passen bij de kracht van de provincie.

Economische sectoren met oorsprong in water 

Daarom richt Campus Zeeland zich vooral op die economische sectoren die hun oorsprong en voorsprong te danken hebben aan het water dat Zeeland omringt: industrie en maintenance, havens en logistiek, agro en seafood, water en energie en zorg en toerisme.

Campus Zeeland werkt aan drie pijlers:  Bèta Campus,  Kennis & Innovatienetwerken en Onderwijs & Onderzoek. Deze drie pijlers vormen samen het Ecosysteem Campus ZeelandEr is een stuurgroep om de strategie van Campus Zeeland en (bestuurlijke) samenhang tussen de drie pijlers te bewaken. 

De kracht van Campus Zeeland is samenwerken. In onderstaande video kun je dat zien. 

Campus Zeeland

Onderzoek

Lees meer

Onderwijs

Lees meer

Samenwerken

Lees meer
...

Water

Hoe zorgen we voor voldoende, kwalitatief goed water? Wij zoeken naar oplossingen.

...

Food

Hoe kunnen we innoveren in de foodketen? Wij onderzoeken het.

...

Energie

Welke mogelijkheden bieden delta's voor het opwekken van energie? Wij zien kansen.

...

Biobased economy

Hoe kunnen we onze ecologische footprint verkleinen? Wij onderzoeken dit.

Partners