DataFest 2024
DataFest 2024

Hackathon
in het teken van mobiliteit

DataFest 2024

Gepubliceerd op 05 juni 2024

Het was ‘een lange, maar fantastische dag’ in het Joint Research Center Zeeland, zei HZ-lector Data Science en kartrekker Mischa Beckers rond 23.00 uur donderdagavond. Hij keek meer dan tevreden terug op de tweede editie van DataFest. Dit keer stond de hackathon in het teken van mobiliteit.

Zo’n 50 studenten van HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt en Scalda werkten in het Data Science Lab van acht uur ’s ochtends tot ’s avonds laat in teams aan oplossingen voor de verkeersdrukte rondom de Sloebrug in de Gemeente Vlissingen. Een serieus probleem, volgens wethouder Wilfried Boonman van de gemeente Vlissingen die het Datafest opende. De studenten hadden hiervoor datasets van de Provincie Zeeland en Rijkswaterstaat tot hun beschikking.

Aan het einde van de dag waren er prijzen voor ‘best use of technology’, ‘best data story’ en een overall-prijs. Een jury met gedeputeerde Jo-Annes de Bat, Ferry Brasz van de provincie, Gilbert Westdorp van Rijkswaterstaat, Alexei Karas van UCR en Ralph van der Wekke van de HZ kende de hoofdprijs toe aan het team met Dieuwertje de Beer, Koen Denekamp, Eelke Spijkers, Sebastian Dooly en Niek Wildschut. Op basis van alle data over het weg-, trein- en scheepvaartverkeer adviseerden zij om vooral tijdens spitsuren na te denken over de brugopeningen, zodat er minder opstoppingen ontstaan.

DataFest 2024

Onderzoek

Lees meer

Onderwijs

Lees meer

Samenwerken

Lees meer
...

Water

Hoe zorgen we voor voldoende, kwalitatief goed water? Wij zoeken naar oplossingen.

...

Food

Hoe kunnen we innoveren in de foodketen? Wij onderzoeken het.

...

Energie

Welke mogelijkheden bieden delta's voor het opwekken van energie? Wij zien kansen.

...

Biobased economy

Hoe kunnen we onze ecologische footprint verkleinen? Wij onderzoeken dit.

Partners