Studenten geportretteerd voor kunstwerk JRCZ
Studenten geportretteerd voor kunstwerk JRCZ

Onthulling van kunstwerk
Ruden Riemens

Studenten geportretteerd voor kunstwerk JRCZ

Gepubliceerd op 15 maart 2024

Wie het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in Middelburg binnenstapt kan het niet ontgaan. De kleurrijke, opvallende foto’s van Ruden Riemens springen meteen in het oog. Op de levensgrote zwart-witfoto’s, die de vier onderwijs- en onderzoeksthema’s van het JRCZ (water, energie, voedsel en biobased economy) symboliseren, hangen kleurrijke beelden van voorwerpen en studenten. 

De foto’s geven meer dynamiek aan de zwart-witbeelden en zijn veelal verrassend. Ze laten op een vaak leuke manier zien wat het onderwijs en onderzoek behelst, over welke onderwerpen het gaat en met welk materiaal de studenten en onderzoekers werken. “Elk gezicht vertelt een uniek verhaal en roept verschillende gevoelens op bij degene die ernaar kijkt”, zei JRCZ-manager Leo Blok donderdag 15 maart tijdens de onthulling van het kunstwerk.

Divers beeld 

Hij vindt dat de foto’s een mooi divers beeld laat zien van de studenten die in het JRCZ werken. “Laten we deze onthulling gebruiken om na te denken over de kracht van de community en de waarde van het delen van verschillende perspectieven.” Bij de onthulling waren de geportretteerde studenten Silvia Popova, Venetia Pasalari, Kaloyan Dimitrov, Sandra Martine Ojea, Luc Flake, Bartosz Bielecki en Ivan Miracle Argon aanwezig. Zij kregen uit handen van Riemens een print van ‘hun’ foto.

 

Studenten geportretteerd voor kunstwerk JRCZ

Onderzoek

Lees meer

Onderwijs

Lees meer

Samenwerken

Lees meer
...

Water

Hoe zorgen we voor voldoende, kwalitatief goed water? Wij zoeken naar oplossingen.

...

Food

Hoe kunnen we innoveren in de foodketen? Wij onderzoeken het.

...

Energie

Welke mogelijkheden bieden delta's voor het opwekken van energie? Wij zien kansen.

...

Biobased economy

Hoe kunnen we onze ecologische footprint verkleinen? Wij onderzoeken dit.

Partners